maanantai 28. syyskuuta 2015

Miten tähän on tultu?

Mites tähän oikeasti on päädytty? Miksi ihminen painaa 111,5 kg?
Lyhykäisyydessään: En ole koskaan ollut normaalipainoinen aikuinen. Olin lapsena koulukiusattu, söin suruuni, söin lohdutukseksi, yritin ostaa karkilla kavereita ja kun se ei onnistunut söin karkit itse.  Koulukiusaamisen lisäksi taustalla on myös kasa muita asioita, jotka ovat vaikuttaneet negatiivisesti mielenterveyteeni ja elämäntahtooni nuoruusvuosina. Olen halunnut piilottaa itseni maailmalta ja olla harmaata massaa. Vasta viime vuosina olen saanut pääkoppani oikeasti kuntoon (tai ainakin uskon sen olevan kunnossa).

Ala-asteen lopulla painoin n. 65 kg, jos oikein muistan. Yläasteen loppupuolella paino taisi olla lähempänä 80 kg. Pysyin 90 kg kieppeillä todella pitkään, kunnes löysin miehen ja lopetin tupakanpolton. :P Sitten se nousikin tuonne 111 kiloon parin vuoden aikana.

Miksi Painonhallintaryhmä ja ENE?
Tämän vuoden keväällä sain diagnoosiksi uniapnean sekä heikentynyt sokerinsieto, eli verensokerini oli liian korkealla, mutta ei vielä diabetes. Uniapneani on hyvin vaikea (lääkärin sanoin), hengityskatkoksia on keskimäärin 73 tunnissa (kestoltaan 15-20 sekuntia) jos nukun kyljelläni ja jos nukun selälläni katkoksia on yli 90 tunnissa. Kursaukseni oli parhaimmillaan yli 90 db. Keuhkopolilta sain lähetteen sisätautien poliklinikalle ja painonhallintaryhmään. ENE-dieetti on osa painonhallintaryhmää. Tämän jälkeen katsotaan tilannetta ja myös laihdutusleikkaus on mahdollinen, vaikka sitä en ainakaan tällä hetkellä halua.

Laihdutushistoria
Olen yrittänyt laihduttaa monia kertoja, mutta kuten näkyy, homma ei ole hirveän hyvin onnistunut. Oon saanut joitain kiloja pois ja sitten se on tullut takaisin, koska olen itse luovuttanut ja torpedoinut prosessin. Ensimmäiset muistikuvat löytyy reilun 20 vuoden takaa.

Tiivistettynä, tähän on tultu, koska en ole jaksanut huolehtia itsestäni enkä ole pitänyt sitä tärkeänä.

Päätin pistää nyt tähänkin esille jonkin verran kuveja.

Kesä 2003

Kevät 2004


Kesä 2006

Kesä 2013
 
Facebook profiilikuvia vuosien varrelta (Harrastan liveroolipelejä)

Kesällä 2014
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti